fbpx

Koop/huur een palletwagen of pompwagen bij Van Keulen Heftrucks

Wanneer u op zoek bent naar een sterke kracht.

Palletwagens en pompwagens zijn op elk bedrijf dat met pallets werkt onmisbaar. Een palletwagen helpt om jouw interne transport gemakkelijker te maken. Je hebt misschien niet altijd een heftruck tot je beschikking en een heftruck is niet altijd even handig. Bijvoorbeeld in een laadbak of vrachtwagen kun je soms beter met een palletwagen of pompwagen werken. Zeker als je geen laadbrug tot je beschikking hebt.

Er zijn verschillende benamingen voor dit hulpmiddel: pompwagen, palletwagen of pallettruck.

9 1

Waarop moet je letten bij het kiezen van een palletwagen?

Een aantal punten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van een palletwagen:

 • Draagvermogen
  Bij het uitkiezen van een palletwagen moet je denken aan het gewicht van de goederen waarmee je werkt. Zo weet je aan welke gewichtseisen de pompwagen moet voldoen.
 • Gebruiksfrequentie
  Heb je met hoge regelmaat een palletwagen nodig? Dan kan een elektrische palletwagen een hoop gemak met zich meebrengen.
 • Gebruikslocatie
  Het verschil tussen binnen- en buitengebruik is erg belangrijk voor het type wielen van de pompwagen. Bij een buitenlocatie zal je bijvoorbeeld een palletwagen met grotere wielen nodig hebben.
 • Vorklengte
  De grootte van de pallets heeft invloed op de vorklengte. Zo kunnen korte vorken ideaal zijn als de draaicirkel beperkt is. Hierin zijn veel verschillende mogelijkheden.
 • Formaat van de palletwagen
  Moet de pallettruck door nauwe gangpaden of laadbakken? Een kleine (elektrische) palletwagen zal je dan beter schikken.
palletwagen

Welke verschillende palletwagens zijn er?

Pompwagen/handpalletwagen

De reguliere pompwagen is de simpelste variant. Betrouwbaar, makkelijk en wendbaar. Perfect voor op vloerniveau of in kleinere ruimtes. Een handpalletwagen kan met een weegschaal uitgerust worden. Zo zie je gelijk hoe zwaar de last is die de palletwagen tilt. Dit kan veel tijd besparen! Een handpalletwagen kan voor iedereen van pas komen, van een groot magazijn tot in de winkel.

Meer draagkracht nodig?

De elektrische pompwagen

Als je vaak een pompwagen gebruikt of zwaardere lasten moet verplaatsen, dan biedt een elektrische pompwagen uitkomst. Met de elektrische pompwagen heb je dezelfde voordelen als bij de reguliere palletwagen. Dit betekent dat je gemakkelijker én sneller te werk kan gaan. Ook kan deze elektrische pallettruck de zwaardere lasten zonder moeite op zich nemen. Een elektrische pompwagen is niet groter dan een pompwagen en kan dus ook op krappe plekken goed gebruikt worden!

Orderpicker

Met een orderpicker kun je bijvoorbeeld in een magazijn goed uit de voeten. Bij het intensief verplaatsen van goederen past een orderpicker misschien wel perfect bij jouw bedrijf. Vaak dienen de bestuurders van de orderpicker te beschikken over een heftruckcertificaat.

Moeten de pallets de hoogte in?

Het verschil tussen een stapelaar en een pallettruck is dat een stapelaar ook pallets in hoogte kan plaatsen. Er zijn verschillende soorten stapelaars op de markt waaruit je kunt kiezen: handbediend of gemotoriseerd (elektrisch).

elektrische orderpicker
elektrische stapelaar

De elektrische stapelaar

De elektrische stapelaar is de perfecte tussenweg voor de palletwagen en heftruck. Praktisch omdat het een gemotoriseerde stapelaar is, die soms wel tot meters de lucht in kunnen. Toch is deze gemakkelijk te gebruiken, ook voor onervaren mensen. Afstanden zijn voor de elektrische stapelaar geen probleem, maar ook met de zwaardere gewichten kan een elektrisch gemotoriseerde stapelaar goed omgaan.

Hoogheffende pompwagen
Met een hoogheffende pompwagen kun je eenvoudig pallets in de hoogte plaatsen. Jouw goederen kunnen hiermee op een ergonomische werkhoogte worden geplaatst.

Van Keulen Heftrucks

Van Keulen Heftrucks kan elk type palletwagen, stapelaar of heftruck bij jou op locatie te bezorgen. Voor zwaardere pallets of goederen bieden wij ook elektrische heftrucks en reachtrucks. Ook deze kunnen bij jou op locatie worden bezorgd! Bekijk ook ons verhuur aanbod op de site! Heb je meer informatie nodig? Je kunt altijd contact met ons opnemen!

Call Now Button