fbpx

Koop/huur een palletwagen of pompwagen bij Van Keulen Heftrucks.

Wanneer u op zoek bent naar een sterke kracht.

Palletwagens en pompwagens zijn op elk bedrijf dat met pallets werkt onmisbaar. Een palletwagen helpt om uw interne transport gemakkelijker te maken. Er is namelijk niet altijd een heftruck tot uw beschikking en een heftruck is niet altijd handig. Bijvoorbeeld in een laadbak of vrachtwagen kunt u soms beter met een palletwagen of pompwagen werken. Zeker als u geen laadbrug tot uw beschikking heeft.

Er zijn verschillende benamingen voor dit hulpmiddel: pompwagen, palletwagen of pallettruck.

9 1

Waarop moet u letten bij het kiezen van een palletwagen?

Een aantal punten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van een palletwagen:

 • Draagvermogen
  Bij het uitkiezen van een palletwagen moet u denken aan het gewicht van de goederen waarmee u werkt. Zo weet u aan welke gewichtseisen de pompwagen moet voldoen.
 • Gebruiksfrequentie
  Heeft u met hoge regelmaat een palletwagen nodig? Zowaar kan een elektrische palletwagen een hoop gemak met zich meebrengen.
 • Gebruikslocatie
  Het verschil tussen binnen- en buitengebruik is al erg belangrijk voor het type wielen van de pompwagen. Bij een buitenlocatie zal u bijvoorbeeld een palletwagen met grotere wielen nodig hebben.
 • Vorklengte
  De grootte van uw pallets heeft invloed op de vorklengte. Ook kunnen korte vorken bijvoorbeeld ideaal zijn voor wanneer er een beperkte draaicirkel is. Hierin zijn veel verschillende opties mogelijk.
 • Formaat van de palletwagen
  Moet de pallettruck door nauwe gangpaden of laadbakken? Een kleine (elektrische) palletwagen zal u dan beter schikken.
palletwagen

Welke verschillende palletwagens zijn er?

Pompwagen/handpalletwagen

De reguliere pompwagen is de simpelste variant. Betrouwbaar, makkelijk en wendbaar. Perfect voor op vloerniveau of in kleinere ruimtes. Een handpalletwagen kan met een weegschaal uitgerust worden. Zo ziet u gelijk hoe zwaar de last is die de palletwagen tilt. Dit kan veel tijd besparen! Een handpalletwagen kan voor iedereen van pas komen, van een groot magazijn tot in de winkel.

Meer draagkracht nodig?

De elektrische pompwagen

Als u vaak een pompwagen gebruikt of vaak zwaardere lasten moet verplaatsen dan biedt een elektrische pompwagen uitkomst. Met de elektrische pompwagen heeft u dezelfde voordelen als bij de reguliere palletwagen. Dit betekent dat u gemakkelijker én sneller te werk kan gaan. Ook kan deze elektrische pallettruck ook de zwaardere lasten zonder moeite op zich nemen. Een elektrische pompwagen is niet groter dan een pompwagen en kan dus ook op nauwe plekken goed gebruikt worden!

Orderpicker

Met een orderpicker kunt u in bijvoorbeeld een magazijn goed uit de voeten. Bij het intensief verplaatsen van goederen past een orderpicker misschien wel perfect bij uw bedrijf. Vaak dienen de bestuurders van de orderpicker te beschikken over een heftruckcertificaat.

Moeten de pallets de hoogte in?

Het verschil tussen een stapelaar en een pallettruck is dat een stapelaar ook pallets in hoogte kan plaatsen. Er zijn verschillende soorten stapelaars op de markt waaruit u kunt kiezen: handbediend of gemotoriseerd (elektrisch)

elektrische orderpicker
elektrische stapelaar

De elektrische stapelaar

De elektrische stapelaar is de perfecte tussenweg voor de palletwagen en heftruck. Praktisch omdat het een gemotoriseerde stapelaar is, die soms wel tot meters de lucht in kunnen. Toch is deze gemakkelijk te gebruiken, ook voor onervaren mensen. Afstanden zijn voor de elektrische stapelaar geen probleem, maar ook met de zwaardere gewichten kan een elektrisch gemotoriseerde stapelaar goed omgaan.

Hoogheffende pompwagen
Met een hoogheffende pompwagen kunt u eenvoudig pallets in de hoogte plaatsen. Uw goederen kunnen hiermee op een ergonomische werkhoogte worden geplaatst.

Van Keulen Heftrucks

Van Keulen Heftrucks kan elk type palletwagen, stapelaar of heftruck bij u op locatie te bezorgen. Voor zwaardere pallets of goederen bieden wij ook elektrische heftrucks en reachtrucks. Ook deze kunnen bij u op locatie worden bezorgd! Kijk ook voor ons verhuur aanbod op de site! Heeft u meer informatie nodig? U kunt altijd contact met ons opnemen!

Call Now Button