fbpx

Hoe kiest u de juiste elektrische heftruck voor uw bedrijf?

Lees hier hoe u tot de juiste keuze komt

Het kopen van een elektrische heftruck wordt steeds interessanter. Allereerst omdat ze een stuk duurzamer zijn dan heftrucks op gas of diesel. Daarnaast mogen diesel heftrucks sinds 2020 niet meer in halfopen en gesloten ruimtes rijden. LPG heftrucks mogen dit wel onder bepaalde voorwaarden. Werkt u veel binnen of wilt u duurzamere keuzes maken voor uw bedrijfsvoering? Overweeg dan een heftruck op stroom!

Elektrische heftruck kopen: 5 dingen om te overwegen

Het kopen van een nieuwe elektrische heftruck kan een grote investering zijn. Het is daarom belangrijk dat u de juiste heftruck kiest, die past bij uw bedrijfsvoering. Maar hoe kiest u de juiste heftruck? Wij geven u 5 dingen om over na te denken voordat u uw keuze maakt.

elektrische heftruck

1. Hefvermogen

Een van de belangrijkste dingen om over na te denken als u een heftruck wilt kopen, is het hefvermogen. Moeten er dagelijks lichte lasten verplaatst worden? Dan volstaat een lichte elektrische heftruck vaak, bijvoorbeeld de 1.6 ton Linde elektrische heftruck. Heeft u vaak te maken met zware ladingen? Overweeg dan een zware heftruck.

2. Hefhoogte van de heftruck

De hefhoogte is een andere belangrijke factor bij het kiezen van een elektrische heftruck. Wilt u de heftruck in een magazijn gebruiken? Dan moet de hefhoogte hoog genoeg zijn om bij de hoogste stelling van het magazijn te komen. Als de hefhoogte te laag is, kan dit de efficiëntie van het magazijn benadelen. U moet dan namelijk op een andere manier de lading van de hoogste stellingen zien te krijgen, bijvoorbeeld met een reachtruck.

3. Type banden van de elektrische heftruck

Er zijn twee type banden om uit te kiezen: massieve rubberen banden en luchtbanden. Welk type band u kiest voor uw elektrische heftruck, is afhankelijk van de omgeving waarin u de truck gaat gebruiken. Wilt u de heftruck alleen binnen gebruiken? Dan zijn rubberen banden een geschikte keuze. Deze zijn niet lek te krijgen en hebben weinig onderhoud nodig.

Gaat u de heftruck ook buiten gebruiken, bijvoorbeeld om naar een andere locatie te rijden? Dan heeft u een elektrische heftruck met luchtbanden nodig. Hiermee mag u buiten en op de openbare weg rijden. Met massieve rubberen banden mag dat dus niet.

4. Accuduur heftruck

De accuduur heeft ook invloed op uw keuze voor een elektrische heftruck. Wordt de heftruck dagelijks intensief gebruikt? Dan wilt u tussentijds opladen of wisselen van accu het liefst voorkomen, zodat het werk ongestoord door kan gaan. Een heftruck met een zwaar accupakket is hiervoor de oplossing.

elektrische heftruck

5. Heftruck huren

Er komt een hoop kijken bij het kopen van een elektrische heftruck. We hebben u net al een aantal factoren gegeven om te overwegen, maar hoe weet u zeker dat u de juiste keuze maakt? Bij Van Keulen Heftrucks kunt u een heftruck huren. We hebben verschillende elektrische Toyota heftrucks en Linde heftrucks in de verhuur.

U kunt een elektrische heftruck huren voor zolang als u wilt. Zo kunt erachter komen of een elektrische heftruck kopen voor u de investering waard is.

Wilt u een elektrische heftruck kopen of huren?

Bekijk welke heftrucks we verkopen en verhuren of neem contact op. We kunnen u vrijblijvend adviseren over de beste oplossing voor uw situatie.

Call Now Button