fbpx

Hoe vraag ik een heftruck kenteken aan?

Zoals we in een van onze vorige blog  aangaven geldt er sinds januari 2021 een wettelijke registratie- en kentekenplicht voor alle heftrucks die gebruikmaken van de openbare weg en die 130 cm of breder zijn of een aanhanger trekken. Maar hoe vraagt u een kenteken van uw heftruck nu eigenlijk aan? Hieronder leggen wij dat stap voor stap voor u uit.

 

Heftruck kentekenplicht

Sinds 1 januari geldt er een heftruck kentekenplicht. Wilt u daarom uw heftruck laten registreren en een kentekenbewijs aanvragen? Ga dan naar de website van het RDW.  Voorheen kon u uw heftruck eenvoudig online registreren op de website van de RDW. Sinds 1 januari 2022 dient u uw heftruck te laten keuren op een van de keuringsstations van de RDW.

 

Afspraak maken met de RDW

Wilt u een keuringsafspraak maken voor uw heftruck? Zorg dan dat u alle voertuiggegevens bij de hand heeft. Download het formulier ‘Individuele aanvraag‘ voor mobiele machine. Vul en print dit formulier uit geef het vervolgens bij de keuring aan de keurmeester van de RDW.

 

Rijden naar het keuringsstation van de RDW

Heeft u een keuringsafspraak bij een keuringsstation? Dan mag u met uw voertuig alleen naar het keuringsstation rijden als het voertuig nog een geldig kenteken heeft, of als u een handelaarskenteken heeft. Is dit niet het geval? Dan moet u een eendagskenteken aanvragen of uw voertuig op een trailer of een autoambulance vervoeren. Neem naast uw legitimatiedocument ook een actueel uittreksel van de Kamer van Koophandel mee. Het uittreksel mag niet ouder zijn dan 1 jaar en moet op naam van de tekenbevoegde staan.

Binnen 5 dagen nieuw kentekenbewijs

Is uw heftruck gekeurd? Dan stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen het nieuwe kentekenbewijs. Vervolgens verstuurt de RDW u een brief met een volledige tenaamstellingscode. Deze code heeft u bijvoorbeeld nodig bij verkoop van het voertuig. Bewaar de tenaamstellingscode daarom goed. Vanaf het moment dat het voertuig op uw naam staat, bent u namelijk verantwoordelijk voor de voertuigverplichtingen.

 

Kosten kenteken heftruck

Heeft u een afspraak gemaakt om uw heftruck te laten keuren op een van de keuringsstations van de RDW? Dan komen daar vanzelfsprekend ook kosten bij kijken. De kosten voor de registratie en het kenteken van uw heftruck bedragen minimaal €140,- Hoe de keuring verloopt hangt af van het soort voertuig, de datum wanneer het in gebruik is genomen en of het een Europees type goedgekeurd voertuig is.

 

VA keuren bij Van Keulen Heftrucks B.V.

Naast de RDW keuring verplicht de Arbowet een jaarlijkse periodieke keuring van uw heftruck. De veiligheidskeuring voor uw heftruck kan Van Keulen Heftrucks B.V. voor u uitvoeren. Zo investeert u in de veiligheid van uw medewerkers en voorkomt u toekomstige boetes en problemen.

Lees hier meer over heftruck keuringen

 

 

BEZOEKADRES

Randweg 21
8304 AS Emmeloord
Nederland

OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag:
07.30 uur – 17.00 uur

Maar u kunt ons altijd bereiken op ons telefoonnummer.

Bel gelijk
+31 (0)527 61 20 99

Email
info@vankeulenheftrucks.nl

heftruck kopen Van Keulen heftrucks
Call Now Button