fbpx

3 tips voor goed heftruck onderhoud

Zo haalt u het maximale uit uw truck

Heftruck onderhoud: dit kunt u zelf doen

Om het maximale uit uw heftruck te kunnen halen, is het belangrijk dat u de heftruck goed onderhoudt. U doet dit natuurlijk door uw truck een periodieke onderhoudsbeurt te geven bij Van Keulen Heftrucks. Maar er zijn ook een aantal dingen die u tussen de onderhoudsbeurten in zelf kunt doen om de heftruck in goede staat te houden. Om u daarbij te helpen, geven wij u 3 handige tips voor heftruck onderhoud.

va keur

Tip 1: Controleer dagelijks heftruck onderdelen

Door elke dag de belangrijkste heftruck onderdelen na te lopen, kunt u eventuele gebreken tijdig opsporen. Zo verlengt u de levensduur van de truck en verkleint u de kans op ongelukken. Een aantal essentiële onderdelen om dagelijks te controleren zijn:

  • Kabels
  • Filters
  • Vorker
  • Hefmast
  • Boordcomputer

Is er een onderdeel kapot of werkt de heftruck niet naar behoren? Neem dan contact met ons op om een reparatie of servicebeurt in te plannen.

Tip 2: Verzorg de heftruck accu netjes

Een belangrijk onderdeel van heftruck onderhoud, is accu onderhoud. Heeft u een elektrische heftruck met een tractiebatterij? Door deze goed te verzorgen, gaat de heftruck accu zo lang mogelijk mee. Er zijn hiervoor een aantal dingen die u moet weten. Zo heeft een heftruck accu een beperkt aantal laadcycli. De tractiebatterij kan dus een maximaal aantal keer opgeladen worden. Laad de accu daarom pas op als hij nog 20% capaciteit heeft en haal de batterij pas van de lader als deze vol is. Daarnaast moet de accu ongeveer wekelijks worden bijgevuld met gedemineraliseerd water.

Benieuwd wat u nog meer kunt doen om uw heftruckbatterij goed te onderhouden? Bekijk dan onze checklists voor dagelijks en wekelijks accu onderhoud.

heftruck onderhoud

Tip 3: Leid uw personeel goed op

Om de veiligheid op de werkvloer te kunnen garanderen en problemen met uw heftrucks te beperken, adviseren wij u om te investeren in goed opgeleid personeel. Allereerst zijn heftruckbestuurders verplicht om in het bezit te zijn van een certificaat. Daarnaast is het verstandig om de kennis en vaardigheden up-to-date te houden door regelmatig cursussen en bedrijfstrainingen te volgen.

Heftruck onderhoud of service aanvragen?

Is uw heftruck toe aan een periodieke onderhoudsbeurt? Of heeft uw truck last van een storing of kapotte onderdelen? Neem dan gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Call Now Button